Isiflo Anborrningsbygel

Teknisk information Anborrningsbygel

Konceptet:
Isiflo anborrningsbygel är ett helt nytt patenterat koncept för mekanisk anborrning. Det unika med denna anborrningsbygel är att den har en fjäder-belastad tätning och en snabb låsmekanism som ger bygeln följande fördelar; Konstant O-ringskompression, fjädrarna kompenserar for att röret rör sig och säkerställer god tätning, bygeln är mycket snabb och enkel att montera. Isiflo anborrningsbygel kan levereras med olika ventiler eller rörlösningar.

Användningsområde:
Isiflo Anborrningsbygel är en mekanisk bygel för användning på plaströr (PE-LD, PE-HD, PE 50, PE 80, PE 100, PEX, PVC, PP) i följande dimensioner: Ø160mm, Ø125mm, Ø110mm, Ø90mm og Ø63mm.

Material:
• Isiflo anborrningsbygel består av korrosionsbeständiga material.
• De flesta delarna är i glasfiberförstärkt modifierad polyamid
• Fjädrarna är i syrafast Sandviks stål
• Gångjärnstapparna är i Titan
• Mässingsdelarna är avzinkningsbeständiga. (CuZn36Pb2As) kvalitet
• O-ringen för huvudtätning är EPDM 60, och NBR 70 shore gummi

Användningsområde:
• Kallvatten upp till 40°C

Arbetstryck:
• Vattenförsörjning upp till16 bar

Tester och Godkännanden:
• Testad i egen regi i enlighet med tillämpliga internationella standarder. Externa tester pågår och kommer att listas här när godkännanden är klara.

Diverse:
Vid tveksamheter eller andra frågor, tag kontakt med oss.

 

Bruksanvisning

Montering på PE, PEX, PVC och PP:

1. Se till att O-ringen och gångjärnstapparna är på plats. Sörj för att bygeln monteras på ett repfritt område av röret. Vid temperatur lägre än 5°C måste röret värmas före montering av bygeln och eventuell is, snö och frost avlägsnas.

2. Sätt bygeln runt röret och lås spännet. Under låsning komprimeras fjädrarna i kompensatorn, det skall därför vara jämt motstånd under låsningen av spännena. Skulle det vara nödvändigt, använd en hammare eller liknande som hävarm. Använd inte något med vassa kanter, då detta kan skada spännena.

3. Lås spännena och slå gångjärnstapparna försiktigt på plats. Tappen är i korrekt position när ca. 5mm av tappen sticker utanför bygeln.

4. Se till att de båda O-ringarna och låsringen finns på ventilen eller gängövergången före den sätts i bygeln. När låsringen sitter på plats är gängövergången eller ventilen monterad. Bygeln är nu klar för anborrning.

5. Demontering kan göras med hjälp av en tång (sidavbitare) och en hammare. Slå ut tappen till det räfflade området blir synligt.