Verksamheten

Verksamheten

Raufoss Water & Gas AS (RWG) är ett helägt dotterföretag av den Nederländska Industrigruppen Aalberts Industries NV.

Verksamhetens huvudprodukt är ISIFLO Mässingskopplingar för sammansättning av rör inom vatten- och gasförsel. RWG äger varumärket ”ISIFLO”, som är ett av de starkaste varumärken inom Europas vatten-, avlopps- och gasnät.

ISIFLO är marknadsledande inom sitt segment i Skandinavien, Tyskland och Frankrike. Verksamheten har egna dotterföretag i Sverige, Tyskland och Frankrike. RWG gruppen har 120 anställda och en omsättning på ca 350 SEK.

Våra produktportfölj innefattar ISIFLO mässingskopplingar, ISIFLO servisventiler, ISIFLO garnityr, ISIFLO betäckningar, ISIFLO metallrördelar, ISIFLO anborrningssystem, ISIFLO gjutjärn, ISIFLO flexislang, samt försäljning och marknadsföring av Tectite, Broen, Henco och VSH handelsprodukter.

Egen utvecklingsavdelning, stark marknadsavdelning, hög produktkunskap och stor testanläggning gör RWG till din bästa medspelare.

Det är också av stort intresse för oss att kunna presentera våra nya tillskott till ISIFLO-familjen; ISIFLO sprint och ISIFLO flexi adapter.

Dessa produktgrupper representerar vår nya och stora satsning på kopplingsprodukter i kompositmaterial. Efter många års utveckling av kompositmaterial, koncept, processer och inte minst produkterna är vi nu rustade att överträffa marknadens krav och förväntningar. Utvecklingsarbetet har inneburit nära samarbete mellan vår egen utvecklingsavdelning och experter från råvaruproducenter, institut, nationella, lokala och internationella producenter av plastprodukter. Dessa produktgrupper är testade och certifierade efter alla normer och standarder på samma sätt som för ISIFLO mässingskopplingar. Tack vare detta är våra kunder försäkrade om att det är en kvalitetsprodukt som är anpassad för framtidens behov.

Koncept

RWG ska skapa värde genom utveckling och leveranser av miljövänliga produkter med hög kvalitet som motsvarar kundens krav gällande vatten-, avlopps- och gasdistributionsnätet.

Kvalitet och miljö

RWG är certifierade enligt ISO 14001:2004 och ISO 9001:2000.

Kompetens

Vår marknadsavdelning ska tillsammans med vår utvecklingsavdelning ge dig bästa möjliga support i tekniska frågor rörande våra produkter.

Dokumentation

Ytterligare information om RWG hittar du i våra produktkataloger och på www.isiflo.se.

Utveckling

Egen utvecklingsavdelning, materialkompetens och omfattande tester är en del av vad vi erbjuder våra kunder och samarbetspartners.

Produktion

RWG äger varumärket ISIFLO – som är ett av det starkaste varumärket inom Europas vatten-, avlopps- och gasdistributionsnät. Produkterna blir producerade i vår nya fabrik i Raufoss Industripark.

Material

ISIFLO tillverkas endast i avzinkningsbeständig mässing CW602N-C som är vår egen legering.

Internationell partner

År 2004 blev RWG ett helägt dotterföretag till den nederländska industrigruppen Aalberts Industries NV. Detta stärkte positionen för ISIFLO i Skandinavien och resten av Europa.

Rating

Kreditvärdering RWG är AAA.